Pécs: Régiók Koccintása - A tavaszi borfesztivál

Régiók Koccintása - A tavaszi borfesztivál

A Régiók Koccintása 2012 borfesztivál, Pécs város, mint a Pannon borrégió „fővárosának” kulturális eseményeként kerül megrendezésre, 2012. május 4 – 6 között Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat elvi támogatásával.

ADS_VIDEOLISTA

A három napos rendezvény a Zsolnay Kulturális Negyed egyedülálló környezetében, első sorban az ország különböző borvidékeinek borait mutatja be, fűszerezve a horvátországi Baranya pincészeteinek boraival. „Célunk, a minőségi borok népszerűsítése, a kulturált borfogyasztás és a velejáró bor-ismeret átadása az érdeklődőknek.”

A Régiók Koccintása nem csupán a különböző borvidékek remek italait, hanem a hét nagy borrégió egy-egy gasztronómiai jellegzetességét is a látogató közönség elé kínálja. Ezen kívül a borkultúrával szorosan összefonódó kulturális események és programok színesítik a rendezvény hangulatát. „Úgy gondoljuk, hogy maga a felújított Zsolnay Kulturális Negyed, és a magyar kultúrának az egyvelege úgy, mint Pécs város, országosan is elismert kórusai, középiskolák és a Pécsi Tudományegyetem tehetségei, a Benkó Dixieland Band, a Vivat Bacchus, a United, a Compact Disco, a Mystery Gang, a Dirty Nancy és még további színvonalas programok gondoskodnak majd a jó hangulatról minden korosztály számára.”

Rendezvényünk igyekszik a pécsi iskolák alapítványait lehetőségeinkhez mérten anyagilag is támogatni, és a diákokat azzal, hogy teret nyújtunk a tehetségeknek rendkívül színvonalas produkcióik bemutatására.

A rendezvény hivatalos honlapján a www.regiokkoccintasa.hu –n illetve facebook oldalán a http://www.facebook.com/regiokkoccintasa -n folyamatosan frissülő tájékoztatást kaphat az érdeklődő a Régiók Koccintása 2012 borfesztiválról.

Jegyek elővételben a Partyzoo irodában (Ferencesek utca 26.) vagy a helyszínen kaphatók.

Péntek: ......Mystery Gang, United..........................1000.- Ft
Szombat: ...Vivat Bacchus, Benkó Dixieland Band.....1400.- Ft
Vasárnap:...Dirty Nancy, The Carbonfools..................1200.- Ft

Pécs - Régiók koccintása