Óbuda napja

A kikapcsolódás, a sport és kultúra városa, Óbuda szeretettel várja kedves vendégeit 2012 május 5-én, pénteken.

ADS_VIDEOLISTA

Bús Balázs polgármester köszöntője a www.obudanapja.hu oldalról:

Kerületünk életének visszatérő ünnepnapja május első hétvégéje. Amikor Óbuda Napját bejegyezzük naptárunkba, az egyben azt is jelzi, hogy végérvényesen lekerülnek a nagykabátok, világosabbak már az esték, a közterek pedig megtelnek élettel. A fiatalok, de az idősebbek is kézen fogják társukat, s húzzák, vezetik őket új élmények, sportesemények, kulturális fesztiválok helyszíne felé.
A III. kerület napja nyitánya mindannak, ami a közelgő meleg hónapok sajátja, egy pohár bor a kerti kisvendéglőben, zsibongó gyermekek öröme a játszótereken, rock and roll érzés a koncertszínpadok előtt, evezés a Dunán, s ki tudja még hányféle ellazító vagy épp teljesítményre sarkalló esemény.
A tavaszi napfény egymás felé tereli az embereket, közös programokra hív. Míg a családoké az anyák napja bensőséges ünnepe, az idén is megrendezett Óbudai Piknik már az emberi kíváncsiság, a szomszédság iránti érdeklődés színtere kíván lenni. Mindezeken túl pedig igazi szórakoztató programkavalkád részese lehet az, aki feláll a karosszékből, kilép a megszokott otthoni miliőből és ellátogat Óbudára, Békásmegyerre, a Zichy-kastély kertjébe, a Csúcs-hegyre vagy épp a Római-partra. E programfüzet hasábjain biztosan megtalálja Óbuda Napjának azokat a helyszíneit, melyek valóban hasznos és szórakoztató időtöltést kínálnak Önnek.
Jó szívvel bíztatok mindenkit, hogy tegye meg az első lépéseket felénk, engedje, hogy magával ragadja a kikapcsolódás, a sport és kultúra városa, Óbuda. Szeretettel várjuk.